Kuchnia meksykańska

Meksykańskie jedzenie jest szeroko rozpowszechnione na całym świecie i jest wielu z nas, którzy konsumują i regularnie przygotowują najbardziej typowe dania kuchni meksykańskiej we własnych domach

Najbardziej rozpowszechniomym jest burrito. Burrito z mięsa mielonego to typowe danie z pogranicza Meksyku. Chociaż istnieją różne modyfikacje, jednym z jego głównych składników jest farsz z mięsa mielonego, którym może być wołowina lub wieprzowina, czy grillowany kurczak zawinięte w tortillę z mąki pszennej lub kukurydzianej.

Nasze burritos, quesadillas, i inne dania meksykańskie przygotowujemy z oryginalnych składników przestrzegając receptur.

Burrito to jeden z tych dań, które naprawdę nigdy się nie starzeją. Niezależnie od tego, czy wolisz pikantną fasolę i ser, czy wołowinę z salsą, istnieje milion sposobów na zawartość tortilli. Nasze burrios przygotowujemy na różne sposoby. Po amerykańsku z mięsem wołowym, boczkiem i frytkami. Po włosku z włoską kiełbasą salsiccia, wędzonym serem provola, lub z kurczakiem ryżem meksykańskim i warzywami.  Jeśli szukasz więcej pomysłów inspirowanych Meksykiem, sprawdź nasze dania w karcie, menu lunchowym, czy w nowościach na tablicy.

 

Oryginalne meksykańskie burrito zwykle zawiera smażoną fasolę Bayo , ponieważ jest to kolejny z najczęściej używanych składników w kuchni meksykańskiej. Następnym daniem kuchni meksykańskiej to fajitas z kurczaka z którego możesz przygotować meksykańskie quesadillas z serem, warzywami i awokado lub prostszą wersję z meksykańską szynką i serem lub typowe danie przygotowane na patelni z kiełbasą, fasolą i guacamole.